Längskidåkning

Inget hör så starkt ihop med Mora som längdskidåkning. Här finns ett av Sveriges bästa längdskidområde och det är rent av så att sju av tio svenskar associerar orten med just Vasaloppet och längdåkning.

Som centrum för idrott i Mora finns det heller inte ord nog att beskriva Mora Parkens relation till längdskidåkningen. Ända sedan starten av Vasaloppet 1922 har det anrika arangemanget passerat genom området vilket gör våra historier inte bara parallella utan även sammanlänkade. Mora Parken är såklart ett Officiellt Vasaloppscenter och brinner lika mycket för längdskidåkning som alla de drygt 60.000  deltagarna gör under Vasaloppets Vintervecka.

I och med Vasaloppsarenan får du som boende på Mora Parken 90 kilometer preparerade skidspår bokstavligen utanför dörren. Här har allt ifrån entusiaster till elitidrottare slipat formen i åratal och skapat några av världens bästa åkare. Du får utmärkt läge för ski-in ski-out och allt för den kompletta skidupplevelsen med vallabodar, klassiska teknikläger och såklart alla möjliga typer av boenden.

Läs mer om längdskidåkning i och runt om Mora här. 


Hemus
Bara 1,5 kilometer från Mora Parken ligger Mora kommuns friluftsområde Hemus med 30 kilometer preparerade spår i ett välutbyggt spårsystem med slingor på upp till 10 kilometer. Här finns den belysta skidstadion och skidlekplatsen, en konstsnöanläggning, värmestuga, vallabod och såklart omklädningsrum med dusch och bastu. Se spårstatus på och webbkamera för Hemus här. 


Hemus är även hemarena för IFK Mora Skidor. De är en av Sveriges största längdskidklubbar med bred verksamhet för barn och ungdomar, juniorer, seniorer och såklart motionärer. Det är likaväl hemarena för föreningens  elitskidåkare Stina Nilsson, landslagsåkare. 

Läs mer om att boka läger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00 eller info@moraparken.se för mer information. Varmt välkommen!

Läs om Staffan Larssons skidläger här!