Vandring

Vasaloppsarenan 90 km
Vill du vandra i Sveriges mest unika naturreservat? Då hälsar vi dig välkommen till det officiella Vasaloppscentret Mora Parken för att vandra i naturskön miljö längs Vasaloppsarenan. 

Här vandrar du på klassisk mark genom tallskog och över hedar, genom fäbodar och med de blånande bergen i horisonten och du bestämmer själv längden på din vandring efter dagsformen. Här får du uppleva genuin dalamiljö när den är som bäst. På dina vandringar kommer du att passera alla de kända Vasaloppskontrollerna. Från första kontrollen i Smågan via Evertsberg och Oxberg för att till sist avsluta din vandring I centrala Mora under målportalen med den välkända devisen ”I fäders spår för framtids segrar”.

Enklare ledbeskrivning finns i hotellreceptionen och mer utförlig karta kan du köpa på Mora Touristcenter.

Törnkviststigen 7 km

Känner du för en lite kortare vandring kan vi varmt rekommendera Törnkviststigen. Du startar och avslutar vid hotellreceptionen och tar dig ut i skogen längs Österdalälven. En fin vandring/promenad som många tar med sin hund.

Jogging/Löptur

Känner du för en jogging/löptur kan du snöra på dig dina joggingskor och ge dig ut i Vasaloppsarenan, den passerar bokstavligen rakt genom vårt område.

På sidan Mora Outdoor finns flera tips på olika turer och leder för vandring och löpning.