Orientering

Orienteringen brukar beskrivas som självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda och snabba beslut under spännande tävling.


I Mora kommuns friluftsområde Hemus, bara 1,5 kilometer från Mora Parken, finns förutsättningar för givande orienteringsträning. Området passar bra då det finns ett stort sammanhängande stig- och vägsystem. Terrängen är böljande med svepande spår på mjukt underlag. Här finns även elbelysta slingor på upp till 10 kilometer, ett stadion och lekplats samt värmestuga, slogbodar, grillplatser och såklart omklädningsrum med dusch och bastu. Med dessa förutsättningar samt kartor av högsta klass får du tillgång till de allra bästa möjligheterna att utvecklas inom orienteringssporten.


Läs mer om löpning i området här.


Som boende på Mora Parken har du alltså inte bara tillgång till löpträning på Vasaloppsarenans klassiska spår utan även skogar och varierande terräng, samt såklart tillgången till gym och alla de andra idrottsarenorna.


Glöm heller inte att vi på Mora Parken har ett brett utbud för föreningar och företag där vi enkelt skräddarsyr läger och konferenser efter varje grupps önskemål. Läs mer om att boka läger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00  eller info@moraparken.se för mer information. Varmt välkommen!