Löpning

 

Löpstigarna i Mora är välkända och mycket omtyckta i löparkretsar. Här finns omkring 17 mil uppmärkta leder på upp till 33 kilometer. Det, tillsammans med tillgängligheten och den varierande terrängen gör Mora till ett paradis för trail- och distanslöpning.


Marken i de centrala delarna karaktäriseras mestadels av tallbevuxna sanddyner som ger svepande stigar på härligt mjukt underlag. Runt omkring tonar bergen upp sig och skapar utmanande terräng och bitvis rejäl kupering.
Det är de här förhållandena som bland annat har format Sveriges bästa ultralöpare och tillika vinnare av Ultravasans premiärlopp – Jonas Buud.


Här finns ju såklart även denkända Vasaloppsarenan, som vintertid befolkas av skidåkare men som vid barmarkssäsong vallfärdas av löpare och cyklister. Här går Ultravasan och Vasastafetten och som med sina 90 kilometer ger ett utbud av både mytomspunnen terräng och ultradistanser. Som Officiellt Vasaloppscenter och med Vasaloppsarenan som går genom Mora Parken få du som boende här direkt tillgång till det historiska spåret. Ta på dig löparskorna och kliv rakt ut!


Som boende på Mora Parken har du här direkt tillgång till flertalet slingor som utgår från eller som passerar området. Härifrån har du dessutom bara 1,5 kilometer till Mora kommuns friluftsområde Hemus som ger ett fantastiskt utbud av stigar och vägar för både löpning och cykling. 


Läs mer om att boka löparläger genom vår konferens här eller kontakta oss på 0250-276 00  eller info@moraparken.se  för mer information. Varmt välkommen!