Cykling – mountainbike

Cykeluthyrning

Via receptionen på Mora Parken Hotell hyr vi ut MTB- cyklar i samarbete med Dala Bike Life. Läs mer här!


Cykla i Mora

På senare år har Mora blivit ett eldorado för mountainbikecyklister och det kan vi bland annat tacka Vasaloppet för! Den omåttligt populära Cykelvasan lockar årligen tusentals cyklister som mäter sina krafter i Vasaloppsarenan. Den 90 km långa sträckan används flitigt och när du bor på Mora Parken bor du på klassisk mark mitt i Vasaloppsarenan.


Med Dalarnas varierade landskap av vatten, skog och berg ger det dig en härlig cykeltur, oavsett vad du letar efter. Inte minst på mountainbike har du möjligheten få den ultimata träningen samtidigt som du enkelt kan ta dig rätt ut i vildmarken och uppleva den storslagna naturen. Läs mer om mountainbikecykling i området på www.moraoutdoor.se.


Mora Parken är också en del av Biking Dalarna, som är ett samarbete mellan de olika cykeldestinationerna i Dalarna. Målsättningen är att erbjuda besökarna i området högkvalitativa cykelupplevelser och totalt består nätverket att flera kända destinationer och över 130 mil uppmärkta leder med cross country-, downhill-, leisure- och landsvägscykling.


Det här kan du förvänta dig av Biking Dalarnas leder.

Det är lätt att hitta rätt. De bästa turerna är de där du kan slappna av och bara koncentrera dig på att ha kul på cykeln. Därför har arbetet i Biking Dalarna varit fokuserat på att skapa tydliga och välmarkerade leder så att du alltid vet att du är på rätt led och hur lång den är.


Det är lätt att välja rätt led. Det är inte alltid så lätt att veta var du ska börja. Därför är lederna graderade efter en gemensam matris som innebär att en blå led här i Mora är ungefär lika lättcyklad som en blå led i Sälen, och så vidare.


Det är lätt att komma igång. Bra kringservice är en viktig del av cykelupplevelsen. På alla destinationer inom Biking Dalarna ska det finnas möjlighet att hyra en cykel, att äta och bo samt att tvätta sig själv och sin cykel efter turen. Detta gäller såklart även Mora Parken, där du också har tillgång till ett 20-tal andra idrotter.

Läs mer om Biking Dalarna här. 


Tips!
Vill du ha lite mera kuperade banor har du från Mora Parken endast 1,5 km till Hemus, Mora kommuns fritidsområde. Området passar utmärkt för cykling då det finns ett stort sammanhängande stig- och vägsystem med en böljande terräng på mjukt underlag.